Single Blog Title

This is a single blog caption

Metra Linhartice – Radiměř

Po dvou výhrách vloni i tentokráte Metra Radiměř přehrála. Celé utkání byli domácí mírně lepší, ale přetavit tento fakt v branky se podařilo až ke konci utkání.

Metra nastoupila v podobné sestavě jako v Sebranicích, jen nemocného Housera v bráně nahradil Stárek. A vedl si s přehledem. Posbíral veškeré nákopy, dobře vybíhal a v klidu rozehrával. Za stavu 1:0 tým podržel výborným zákrokem proti ojedinělé střele hostů.

Jak výše popsáno, Metra od začátku byla mírně lepší, ale bohužel kombinace nebyla úplně nejlepší a většina šancí vznikala po delších nákopech. Změnit se to snažil často Cerman, výborně hrající na středu zálohy, ale když se prosadil přes několik hráčů často s přihrávkou zaváhal a pak již byl útok v ofsajdu nebo hosté míč zblokovali. I tak ale šance byly. Kyrcz se dostal do brejku do kterého ho vyslal právě Matěj Cerman a v plném běhu z hranice vápna míč napálil bohužel jen do břevna. Poté se po chybě hostů k míči dostal Bednář, ale sám proti brankáři neuspěl a vyhnal se mimo střelecký úhel. A střela Skřebského z cca 25 m šla těsně nad zařízení. Toť asi vše z vážných situací před bránou hostů v první půli, protože nejvážnější akcí mohl být brejk Bednáře, který se dostal přes všechny obránce při úniku z pravého křídla a byl posledním z nich ve velkém vápně jasně podražen, avšak hlavní rozhodčí Šenkýř se alibisticky podíval na pomezního Brychtu /který to měl od sebe tak 15m/ a ten s klidem jeho vlastním klasicky nechal hru běžet a jasný faul nesignalizoval /jinak jasná červená a penalta/.

V druhé půli šancí také mnoho nebylo, ale naštěstí hosté byli naprosto neškodní, takže drama se nekonalo a první branka počkala na Lébiše, který vystřídal a hned skóroval. Akce začala na pravé straně, kde se přes obránce prosadil Bednář a postupoval ze strany sám na brankáře. Akci zakončil přihrávkou pod sebe, tak jak to má při takové akci vypadat, na nabíhajícího Lébiše, který si sám před brankářem poradil a v klidu „píchl“ míč do sítě (69.minuta). Hosté pak měli svoji jedinou akci a tu jak již bylo popsáno skvěle zažehnal Stárek v bráně, a tak mohlo přijít uklidnění po brejku L. Konečného. A to opět z pravé strany kam míč přenesl pasem Mlčoch, kdy s ledovým klidem /aspoň to tak vypadalo 🙂 / poslal Laďa z blízka míč kolem brankáře na první tyč. (84.minuta).

Konec utkání Metra kontrolovala a především Cerman /nejlepší hráč utkání/ si z hostů dělal kužely a míč se držel na kopačkách domácích.

Příští týden přijede soupeř o poznání fotbalovější a ostřejší – Třebařov – start v 17:00!! Předzápasem bude utkání žen SKP Slovan Moravská Třebová – Protivanov a to od 13:30 hod!!

Sestava: Stárek, Vrána, Kelo, Andrlík, Mlčoch (Prucek), Spíchal(Konečný L.), Skřebský, Cerman, Rek/K/, Kyrcz(Lébiš), Bednář(Marek)

Branky: Lébiš (Bednář), L.Konečný (Mlčoch)

ofiko zápis zde

branka na 2:0