Single Blog Title

This is a single blog caption

Metra Linhartice – Staré Město

V neděli za velmi příjemného počasí odehrála Metra poslední utkání podzimní části. Konečně se fanoušci dočkali trochu většího přídělu v síti slabšího soupeře, což se celý průběh podzimu nedařilo. Důvodem může být, že byl slíbený guláš a pivo a docházka se po delší době zase vzchopila. Utkání ovládl Bednář, který má na kontě 3+3.

Začátek utkání byl v režii Metry, která se více tlačila dopředu. Obrana hostů nebyla z nejrychlejších, a tak byly k vidění četné průniky domácích, především Bednáře. Ten v první příležitosti zklamal, kdy měl spíše volit přihrávku na Mlčocha, ale z nulového úhlu střílel mimo. Další průnik po pasu Vrány se již podařil a Bednář křižnou střelou po zemi vstřelil svou první branku /15.minuta/. Poté následovala trochu hluchá 15 minutovka domácích, kde hosté začali zlobit, ale vše pořešil skvělými zákroky Stárek. Nejprve vyrazil hlavičku do protipohybu a chvíli poté stejně tak vyrazil povedenou střelu cca z 35 metrů Havlíka. Metru to naštěstí probralo a v 35.minutě po hezké střele Skřebského přímo z rohového kopu, který zahrával Bednář, vedla již 2:0. Obrana hostů soustředila veškerou pozornost ve vápně na osamoceného Reka /asi nevědí, že ten nehlavičkuje 🙂 / a Jarda měl čas míč kvalitně trefit. Do půle ještě zvýšil na 3:0 Mlčoch, ke kterému se dostal míč po průniku Bednáře, který nechtěl nahrát, ale nakonec s přispěním obrany hostů nahrál. Filip využil svůj rychlý start a byl u odraženého míče dříve než brankář.

Do druhé půle kouč Škrabal poslal „mladíky“ aby tak oživil hru a udržel tempo ´…. Čtvrtá branka přišla zanedlouho, Skřebský vyslal Bednáře přihrávkou opět do brejku a ten nezaváhal.. /53.minuta/. Hned 3.minuty poté pro změnu Bednář přihrál do brejku Skřebskému /hostům se fakt offside systém nedařil/ a ten také v klidu po zemi zvýšil na 5:0. Hosté poté po tradičním zákroku ve vápně Jardy Prucka měli možnost zahrávat pokutový kop. Ten však Kozák poslal mimo branku. A tak se hosté branky dočkali až v 69.minutě, kdy rohový kop zakončil hlavou Pospíšil. Metra tak bohužel opět obdržela branku z rohu, což je její veliká slabina. V 79.minutě hosté snížili na 5:2, kdy Stárkovi propadla střela z dálky Havlíka. A tečku za utkáním udělal svou 3. brankou Bednář, kdy ho opět našel přihrávkou Lébiš. Metra se tak vrátila na 3 flek tabulky, protože Čistá překvapivě doma podlehla Němčicím. Škoda, že proměňování šancí a útočné úsilí se prolomilo až v posledním utkání podzimní části.

Sestava: Stárek, Vrána /Prucek/, Kelo, Moravec, /Škrabal/, Spíchal /Lébiš/, Rek /K/ /Heger/, Cerman, Andrlík, Skřebský / Křivánek/, Bednář, Mlčoch

Branky: Bednář /Vrána/, Skřebský /Bednář/, Mlčoch /Bednář/, Bednář /Skřebský/, Skřebský /Bednář/, Bednář/Lébiš/